Krađe u trgovačkim centrima

Temeljem dojave zaštitara, policijski službenici su jučer uhitili 22-godišnju državljanku Republike Hrvatske i 50-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine, koje su u tri trgovačka centra otuđile


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 24. studenoga 2009. godine policijski službenici su uhitili 22-godišnju državljanku Republike Hrvatske i 50-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine, koje su po dojavi zaštitara trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, naselje Slavonija II, otuđile veću količinu raznih proizvoda.

Utvrđeno je da su njih dvije u vremenu od 15 do 16 sati posjetile tri trgovačka centra (jedan u ulici Petra Svačića i dva u naselju Slavonija II) iz kojih su otuđile više prehrambenih proizvoda i pića, iskoristivši nepažnju zaposlenika, nakon čega su otuđene predmete stavljale u osobni automobil, BiH nacionalnih oznaka i broja. Pričinjena materijalna šteta bez stručne procjene iznosi oko dvije tisuće kuna. Predmeti su od njih izuzeti uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i vraćeni vlasnicima.
 
Nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom i podnošenje odgovarajućih kaznenih prijava.


Stranica