Provedena preventivna akcija "Jesenski radovi"

Prekjučer u vremenskom razdoblju od 12 do 18 sati na cijelom području koje pokriva Postaja prometne policije, provedena je preventivna akcija „JESENSKI RADOVI“.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 17. studenog 2009. godine u vremenu od 12 do 18 sati na cijelom području koje pokriva Postaja prometne policije, provedena je preventivna akcija „JESENSKI RADOVI“
                                        
Akcija je provedena na način da je policijski službenik zaustavljao traktore, upozoravao ih na zakonsku odredbu glede uklanjanja blata sa kotača, te ukoliko su prekršili tu zakonsku odredbu izdavao im pisano upozorenje. Vozačima su se dijelile i prigodne brošure vezane za važnost registriranja vozila (na što su također upozoravani). 
Ukupno je pregledano 13 vozila (traktora) od kojih je 10 bilo ispravno, a za tri vozača su izdana upozorenja (za blato, ne korištenje dnevnih svjetala i tehničku neispravnost).
 
Rečena akcija je zamišljena i planirana sa ciljem da se apelira na vozače da poštuju zakonske odredbe i da uklanjaju blato sa kotača te na taj način pridonesu sigurnosti cestovnog prometa te da ih se upozori da u prometu koriste isključivo registrirana i osigurana vozila te da pravovremeno produžuju važenje prometne dozvole i sklapaju ugovor o osiguranju od automobilske odgovornosti na vrijeme.
 
Kao generalni cilj je podizanje sigurnosti u cestovnom prometu i prometne kulture na viši nivo i dakako što je više moguće smanjenje broja smrtno stradalih osoba ili nastanka teških ozljeda.
 
Akcija je provedena sukladno Planu, rezultati iste su zadovoljavajući jer je većina vozila poštivala zakonsku odredbu vezanu za čišćenje blata na kotačima traktora, registraciju i tehničku ispravnost.
 


Stranica