Prometna nesreća u Slobodnici

Noćas, pet minuta iza ponoći, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Slobodnica, na način da je 43-godišnjak upravljao vozilom unatoč izrečenoj mjeri zabrane upravljanja


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 4. studenoga pet minuta iza ponoći u mjestu Slobodnica dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila na način da je 43-godišnjak upravljao u vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, osobnim automobilom marke „Hyndai Elantra“, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, te je uslijed neprilagođene brzine u zavoju udesno vozilom prešao preko prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera, prešavši na bankinu i sletio u odvodni kanal, zaustavivši se na lijevom bočnom dijelu. Vozač je alko testiran, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,15 g/kg.
 
U konzultaciji sa državnim odvjetništvom protiv 43-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, kao i obaveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Protiv vlasnice vozila također slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica