Prometna nesreća u Slavonskom Brodu

Jučer oko 20.17 sati zaprimljena je dojava da se u Slavonskom Brodu, ul. Petra Krešimira IV, dogodila prometna nesreća nakon koje se vozač udaljio s mjesta događaja u nepoznatom smjeru.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 3. studenoga oko 20.17 sati zaprimljena je dojava da se u Slavonskom Brodu, ul. Petra Krešimira IV, dogodila prometna nesreća nakon koje se vozač udaljio s mjesta događaja u nepoznatom smjeru, no međutim, policijski službenici su ga ubrzo pronašli, te utvrdili da se radi o 59-godišnjaku iz Slavonskog Broda.
 
Obavljenim očevidom je utvrđeno da je 59-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Ford Escort“ kojim je, ulaskom u zavoj udesno neprilagođenom brzinom (kolnik mokar, klizav, kiša, snijeg), prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog bočnog dijela vozila u stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke „VW Polo“ kojim je upravljao 37-godišnjak.
 
Nakon što je 59-godišnjak pronađen sa svojim vozilom, alko testiran je, te je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,41 g/kg, dok je kod 37-godišnjeg vozača test bio negativan.
Protiv 59-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica