Održan sastanak Vijeća za prevenciju


Foto: PU brodsko-posavska
 
Dana 28. listopada 2009. godine u gradskoj upravi, održan je sastanak Vijeća za prevenciju grada Slavonskog Broda, na kojemu su osim predstavnika gradske uprave, policije, sudjelovali i ostali predstavnici institucija koji mogu dati svoj doprinos u prevenciji kriminaliteta.
 
Tema sastanka su bili rezultati ankete o osjećaju sigurnosti građana, postupanju policije i suradnji s lokalnom zajednicom u Slavonskom Brodu, te dogovor o daljnjem radu i smjernicama rada Vijeća.
U rezultatima ankete koju je provela Policijska postaja Slavonski Brod, kao jedan od interesantnijih podataka ističe se mišljenje građana (ispitanika) da im neuredan okoliš i opasni psi i psi lutalice, predstavljaju veći problem od nasilja prema ljudima i oštećenja njihove imovine. Iz toga proizilazi zaključak da kvaliteta života građana bitno utječe na sigurnost, odnosno što je stupanj sigurnosti veći, veća je i kvaliteta života građana.
 
Nadalje, uloga Vijeća je da okupi sve društvene subjekte na području grada u cilju aktivnijeg djelovanja radi postizanja većeg stupnja sigurnosti i kvalitete života u gradu Slavonskom Brodu, kroz prevenciju, a ne samo represivno djelovanje.
 
Problemi kojima će se između ostalog baviti i ukazivati Vijeće su: poremećaji u ponašanju mladih (nasilje, vandalizam, alkoholizam i drugo); obiteljsko nasilje i zaštita žrtava nasilja; zlouporaba opojnih droga; ugrožavanje imovine (državne, gradske i imovine građana); prekršaji i poremećaji u prometu i druga devijantna ponašanja koja ugrožavaju sigurnost osoba i imovine i kvalitete života u gradu.
 
Jedan od zaključaka Vijeća je promicanje svijesti da su svi problemi savladivi uz zajedničko djelovanje, te su u tom pravcu predložene i dogovorene određene aktivnosti koje će Vijeće provoditi u narednom razdoblju.
 


Stranica