Izbjegavanje carinskog nadzora

Policijski službenici su tijekom vikenda na graničnom prijelazu Stara Gradiška i jučer prilikom provođenja dubinske granične kontrole u suradnji sa službenicima carine zapljenili znatnu količinu cigareta.

Foto: Ilustracija
 
Dana 25. listopada policijski službenici Odjela za granicu su u sklopu provođenja dubinske granične kontrole u suradnji sa službenicima carine na autocesti Zagreb – Lipovac, kod mjesta Dragalić u tri slučaja u autobusima u osobnoj prtljazi kod tri osobe pronašli ukupno 190 kutija raznih vrsta cigareta koje su isti unijeli u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
Protiv tri osobe (54-godišnjakinja, 40-godišnjakinja i 60-godišnjak) slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora.
Policijski službenici su također na autocesti kod mjesta Dragalić, utvrdili da se na stražnjem dijelu kombi vozila marke „Mercedes“ kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Slovenije nalazi ručno izrađena registarska pločica.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjak nakon gubitka originalne pločice neovlašteno izradio registarsku pločicu na koju je rukom ispisao brojčane i slovne oznake, te postavio na vozilo.
U dogovoru sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 55-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava, te će se kazneni postupak provesti dana 26. listopada.
 
U vremenskom razdoblju od 23. do 25. listopada policijski službenici su na graničnom prijelazu Stara Gradiška u suradnji sa službenicima carine u četiri slučaja u osobnim automobilima pronašli skriveno ukupno 300 kutija raznih vrsta cigareta koje su vlasnici unijeli u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
Protiv četiri osobe u dobi od 26 do 40 godina u dogovoru sa državnim odvjetništvom slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.
 


Stranica