Međunarodni mega maraton „In memoriam Toši Teodoru Proeskom“

 
Foto: PU brodsko-posavska
 
Dana 16. listopada policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske izvršili su osiguranje i pratnju međunarodnog mega maratona pod nazivom „In memoriam Toši Teodoru Proeskom“. Maraton je održan povodom obilježavanja druge godišnjice smrtnog stradavanja poznatog makedonskog pjevača Toše Proeskog u prometnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške.
 
Dan prije u prostorijama Županije brodsko-posavske zamjenica župana je upriličila prijem ultra-maratonaca, državljana Makedonije i njihove pratnje, na kojemu su bili nazočni i predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i predstavnica organizacijskog odbora mega maratona.
Nakon pozdravne riječi maratoncima, izraženo je suosjećanje za Tošu, kao i podrška maratoncima sa željom da to postane i tradicija, nakon čega su se predstavnici Makedonije zahvalili i uručili prigodne poklone, a potom krenuli u razgledavanje grada Slavonskog Broda.
 
Maratonci su uz osiguranje i pratnju policijskih službenika krenuli iz Nove Gradiške u 6.20 sati, gdje su bili nazočni predstavnici lokalne zajednice i Veleposlanik Republike Makedonije u Republici Hrvatskog Dančo Markovski. Pretrčali su relaciju do mjesta Strizivojna, gdje su stigli oko 13 sati, a na daljnje osiguranje preuzeli su ih policijski službenici PU osječko-baranjske. Na maratonu je sudjelovalo 16 maratonaca državljana Makedonije.
 


Stranica