Otuđio vozilo pa izazvao prometnu nesreću

Jučer je 29-godišnjak u mjestu Medari otuđio osobni automobil koji je bio otključan i sa ključevima u kontakt bravici s kojim je u Novoj Gradiški izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.


Foto:
Ilustracija 
Dana 18. listopada policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom utvrdili da je isti u mjestu Medari ispred ugostiteljskog objekta, otuđio osobni automobil marke „Audi 80“, kojeg je otključanog i sa pogonskim ključem u bravici ostavio 34-godišnji vlasnik.
Oko 2.35 sati u Novoj Gradiški, Potočna ulica, 29-godišnjak je upravljajući navedenom automobilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba.
Izvršenim alkotestom utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,98 g/kg. Pošto je postojala bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, 29-godišnjak je doveden i zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Protiv 29-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oduzimanja tuđe pokretne stvari, ali i donošenje obaveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica