Teško ozlijeđeni biciklisti

Tijekom vikenda, točnije u petak oko 20.35 sati u Slavonskom Brodu na Sjevernoj veznoj cesti, dogodila se prometna nesreća u kojoj su teške tjelesne ozljede zadobili vozači bicikala.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
Dana 9. listopada oko 20.35 sati na Sjevernoj veznoj cesti, dogodila se prometna nesreća na način da je 24-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Fiat Tipo“, te je uslijed neprilagođene brzine došlo do udara prednjeg dijela vozila u stražnji dio bicikla kojim je upravljala 35-godišnjakinja bez upaljenog svijetla bijele boje na prednjoj strani i jednog svjetla crvene boje na stražnjoj strani i bicikla kojim je upravljao 9-godišnjak bez zaštitne kacige na glavi i bez ispravnih uređaja za osvjetljavanje. Vozači bicikala su zajedno sa biciklima odbačeni u odvodni kanal.
U ovoj prometnoj nesreći vozači bicikala (35-godišnjakinja i 9-godišnjak) su zadobili teške tjelesne ozljede, te su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Vozač osobnog vozila je alkotestiran i podvrgnut ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,34 promila u krvi, a test na droge je pozitivan.
Budući da je postojala opasnost da će 24-godišnji vozač nastaviti sa vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih droga.
Protiv 24-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, kao i odgovarajućih pismena zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 35-godišnje vozačice bicikla slijedi donošenje obaveznih prekršajnih naloga.


Stranica