Izbjegavali graničnu kontrolu

Policijski službenici su jučer na graničnom prijelazu Slavonski Brod spriječili četiri strane osobe u pokušaju ulaska u Republiku Hrvatsku unatoč izrečenoj zabrani ulaska.


Foto: 
Ilustracija 
Dana 30. rujna oko 20.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku u pokušaju izbjegavanja granične kontrole zatečena su tri državljanina Kosova (16-godišnjak, 17-godišnjakinja, 20-godišnjakinja) i jedan državljanin Srbije (37-godišnjak), na način da su se uputili iza teretnih motornih vozila pješačkom stazom izbjegavajući mjesta određena za graničnu kontrolu. Policijski službenici su ih spriječili u tom pokušaju, te je utvrđeno da imaju izrečenu zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku.
U suradnji sa prekršajnim sucem, policijskim službenikom za maloljetničku delikvenciju i djelatnika centra za socijalnu skrb, maloljetnim stranim državljanima su određeni skrbnici, te će se uz podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima dana 01. listopada održati prekršajni postupak u Prekršajnom sudu Slavonski Brod.


Stranica