Svečano obilježen Dan policije


Foto: 
PU brodsko-posavska 
Jučer je svečano obilježen Dan policije, zaštitnika hrvatske policije, Svetog Mihaela u PU brodsko-posavskoj. Kroz svoj program policijski službenici su bili počašćeni dolaskom brojnih uzvanika iz lokalne zajednice, članovima obitelji stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, te predstavnika medija.
 
U devet sati položeni su vijenci u znak sjećanja na poginule policajce u Domovinskom ratu ispred zgrade Policijske uprave, te potom i na gradskom groblju ispred Centralnog križa. Nakon toga brojni uzvanici i brojni policijski službenici bili su nazočni Svetoj misi u deset sati koja se održala u Crkvi „Gospe od brze pomoći“.
Također je na gradskom Korzu u vremenu od devet do 12 sati, bila izložena policijska oprema i tehnika iz različitih domena policijskog posla, koju su građani imali priliku razgledati, a na mnoštva postavljenih pitanja odgovarali su im stručni policijski službenici.

U podne je održan i kratak program uz skroman domjenak, na kojemu su također uz predstavnike policije sudjelovali brojni gosti – uzvanici.
Načelnik PU g-din Mijo Kršić je u toj svečanoj prigodi održao kratak govor, prisjećajući se s ponosom poginulih hrvatskih branitelja-policajaca, koji su odgovorno obavljajući svoju časnu dužnost položili svoje živote na oltar domovini, ali i policajaca, radnih kolega koji su stradali u službi, odnosno nesretnim slučajem, te izrazio duboku zahvalnost i poštovanje.
Pozdravio je i zahvalio i izaslaniku MUP-a Žarku Katiću, ravnatelju Uprave za upravne i inspekcijske poslove, koji se također obratio nazočnima kratkim govorom.
U samom programu sudjelovao je i Krešimir Šimić, sin poginulog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu, koji je na izrazito dirljiv način prenio emocije iz svoje dvije pjesme posvećene hrvatskim braniteljima (ocu) i hrvatskim braniteljima – policajcima.
           
U sklopu kratkog programa dodijeljeno je devet Zahvalnica sudionicima i građanima, koji su svojom suradnjom dali doprinos i pomoć u poslovima sigurnosti, te iskazali građansku hrabrost i solidarnost i na takav način pomogli policiji ali i drugim građanima.
Načelnik je također u toj prigodi dodijelio Pohvale policijskim službenicima koji su svojim radom posebno pridonijeli kvalitetnijem i učinkovitijem radu policije, a samim time sigurnosti i zaštiti ljudi i imovine.
 
Od ostalih aktivnosti u sklopu sportskih natjecanja od 15. rujna održana su nadmetanja iz raznih sportskih disciplina kao što su streljaštvo, samoobrana, odbojka, trčanje „cross“, mali nogomet i tenis, te će po završnici tijekom sutrašnjeg dana biti dodijeljena priznanja najuspješnijim pojedincima i ekipama, te je također dana 12. rujna provedena i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Policijske uprave, na koju su se odazvali broji policijski službenici.


Stranica