Prilikom čišćenja zgrade i bunara pronađeno oružje

Građani su u dva slučaja jučer prilikom čišćenja tavana zgrade i bunara u mjestu Dubovac i Smrtić, općina Gornji Bogićevci pronašli neeksplodirana ubojita sredstva.


Foto: 
Ilustracija 
Dana 28. rujna oko 12.30 sati u mjestu Dubovac sa područja općine Gonji Bogićevci 57-godišnji građanin je prilikom čišćenja kupljene kuće i pratećih gospodarskih objekata na tavanu zgrade, pronašao kartonsku kutiju u kojoj se nalazila neeksplodirana ubojita sredstva.
Mjesto događaja su osigurali policijski službenici do dolaska djelatnika protueksplozijskog odjeljenja koji je utvrdio da se u kutiji nalaze četiri ručne bombe M-75, dvije ručne bombe M-52 P3, tri okvira za automatsku pušku i 100 komada streljiva (kalibra 7,62 x 39 mm), koje je preuzeo na siguran način radi daljnjeg uništenja.
 
Istoga dana oko 10.30 sati u mjestu Smrtić, također općina Gornji Bogićevci 31-godišnji građanin je prilikom čišćenja bunara kod 40-godišnjaka pronašao ručnu bombu, koju je preuzeo djelatnik protueksplozijskog odjeljenja na siguran način, te slijedi daljnje uništenje.


Stranica