Pronađene cigarete

Jučer pola sata iza podne na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva osobna aubomobila pronašli ukupno 200 kutija cigareta.

Foto: Ilustracija
Dana 24. rujna u vremenskom razdoblju od 12.30 do 13 sati na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu marke VW „Jetta“ i VW „Vento“ kod 38-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, pronašli ukupno 200 kutija raznih vrsta cigareta.
Cigarete su pronađene skrivene ispod sjedala, u prtljazi na sjedalima i ispod poklopca motora koje su vlasnici unijeli u Republiku Hrvatsku ne prijavivši službenicima carine.
 
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora, te će se protiv državljanina Bosne i Hercegovine dana 25. rujna provesti kazneni postupak.


Stranica