Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Tijekom jučerašnjeg dana u Novoj Gradiški na kolniku raskrižja ulica Ljudevita Gaja i Radničke dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Foto: PU brodsko-posavska
Dana 16. rujna oko 19.30 sati u Novoj Gradiški na kolniku raskrižja ulica Ljudevita Gaja i Radničke dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila na način da je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Opel kadet“, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana koji je dolaskom do raskrižja obavljao radnju skretanja na lijevo u namjeri parkiranja vozila na kolni ulaz, a da nije drugim sudionicima u prometu dao znak lijevim pokazivačem smjera.
U tom trenutku iza osobnog automobila kretao se moped marke „Aprilia“ kojim je upravljao (prije stjecanja prava na upravljanje) 17-godišnjak, a koji je započeo sa pretjecanjem. Pritom je došlo do udara prednjeg dijela mopeda u središnji lijevi bočni dio osobnog automobila i pada 17-godišnjaka na kolnik. 
U ovoj prometnoj nesreći 17-godišnji vozač mopeda je zadobio teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Dana 17. rujna obaviti će se izvanredni tehnički pregled osobnog automobila i mopeda.
Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz Kaznenog zakona (izazivanje prometne nesreće) i donošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv vozača mopeda slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja također iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica