Utaja poreza i drugih davanja

Operativnim radom policijskih službenika je utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjakinja iz Slavonskog Broda počinila kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja.

Foto: Ilustracija
Operativnim radom policijskih službenika je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je S.G. (43) iz Slav. Broda u svojstvu vlasnice prijevozničkog obrta počinila kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja oštetivši proračun Republike Hrvatske za iznos od oko 890 ticuća kuna. Naime, S.G. je korisnike usluga pismeno uputila da novac za ispostavljene račune prijevoza uplate na račun banke u Mađarskoj umjesto na devizni račun otvoren u banci u RH. Naplaćene primitke S.G. nije evidentirala u poslovnim knjigama niti je po istima prijavila poreznu obvezu.

Provedenim izvidima utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je S.G. počinila i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na način da u knjigu primitaka i izdataka za 2007. i 2008. godinu, te u knjigu izdanih računa nije evidentirala naplaćene fakture, nije predočila dokumentaciju vezanu za otvaranje računa u Mađarskoj kao i za korištenje sredstava sa istog računa, a dio dokumentacije je uništila ili prikrila.

Protiv S.G. slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Stranica