Vozili pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom tijekom vikenda, izvršenim alkotestiranjem utvrdili prisutnost alkohola kod trojice vozača, te iste sankcionirali.

Dana 14. kolovoza oko 19 sati u Slavonskom Brodu, Vukovarska ulica, policijski službenici su izvršili alkotest nad 53-godišnjakom koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford Fiesta“, te je tom prilikom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 3,09 g/kg.

Dana 15. kolovoza oko 11.25 sati u mjestu Okučani, A. Starčevića, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom, te izvršenim alkotestiranjem utvrdili da 40-godišnjak upravlja poljoprivrednim traktorom pod utjecajem alkohola sa koncentracijom u iznosu od 3,05 g/kg alkohola u organizmu.

Dana 17. kolovoza oko 2.40 sati u mjestu Vrbova policijski službenici su izvršenim alkotestom nad 50-godišnjakom koji je upravljao biciklom utvrdili prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,19 g/kg u organizmu.           

Budući da je postojala opasnost da će sva tri vozača nastaviti sa činjenjm prekršaja, dovedeni su u službene prostorije i zadržani sukladno zakonskim odredbama, te protiv istih slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica