Požari

Nakon zaprimljenih dojava tijekom vikenda da je u mjestu Brodski Stupnik, Gornji Andrijevci, te između mjesta Trnjanski Kuti i Donja Bebrina došlo do požara, policijski službenici su obavili očevide.

Obavljenim očevidom i prikupljenim saznanjima uz nazočnost inspektora zaštite od požara, policijski službenici su utvrdili, da je dana 01. kolovoza u vremenu od 13 do 15 sati u blizini mjesta Brodski Stupnik, došlo do požara djelovanjem otvorenog plamena od strane nepoznate osobe na suhu travu, kojom prilikom je opožaren voćnjak, vlasništvo 53-godišnjaka, gdje je nagorjelo oko 30 voćaka stabla šljive, te oko 40 voćaka, također stabla šljive, vlasništvo 46-godišnjaka. Požar se proširio i na druga strništa i neobrađene površine zarasle šikarom, koji su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brodski Stupnik. Nastavlja se rad policijskih službenika u cilju utvrđivanja i pronalaska počinitelja, kao i podnošenje odgovarajućih pismena.
           
Također je od strane policijskih službenika nakon obavljenog očevida uz nazočnost inspektora zaštite od požara i prikupljenih saznanja, utvrđeno da je 1. kolovoza u vremenu od 10 do 14 sati u blizini mjesta Gornji Andrijevci, 48-godišnjak u svome voćnjaku palio granje i suhu travu, te je po njegovom odlasku sa zgarišta, došlo do širenja vatre na susjedne voćnjake i opožarenja oko 10 voćaka šljive, vlasništvo 34-godišnjaka, te oko 21 komada raznih voćaka, vlasništvo 56-godišnjaka, kao i ostalih strništa, neobrađenih površina i šikara. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sibinj, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. 
Protiv predmetnog slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
 
Dana 2. kolovoza oko 10 sati zaprimljena je dojava da je između mjesta Trnjanski Kuti i Donja Bebrina došlo do požara. Policijski službenici su nakon potvrde navoda dojave obavili očevid uz nazočnost inspektora zaštite od požara, te je temeljem prikupljenih saznanja utvrđeno, da su dana 28. srpnja oko 14.30 sati u polju između navedenih mjesta, izgorjela strništa (2,5 hektara) vlasništvo dvije osobe u dobi od 45 i 47 godina, 2,5 ha suhe trave vlasništvo 22-godišnjaka, te odvodni kanal dužine oko 300 metara, pri čemu nije nastala materijalna šteta. Nadalje je utvrđeno da je u voćnjaku vl. 22-godišnjaka, nagorjelo oko 42 stabala raznih voćaka uglavnom jabuke na kojima je došlo do sušenja lišća, te je nagorjelo više trupaca hrasta koje je vlasnik ostavio radi sušenja. Nastavlja se rad u cilju utvrđivanja svih okolnosti požara, pronalaska počinitelja, te dostavljanje odgovarajućih pismena.
 


Stranica