Provedena akcija - nadzor teretnih vozila na autocesti

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa drugim službama proveli su akciju nadzora teretnih vozila na autocesti A3 Zagreb-Lipovac kod mjesta Dragalić.

Akcija je provedena u suradnji s djelatnicima Mobilne jedinice prometne policije MUP-a, djelatnicima Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, djelatnicima Hrvatskih cesta d.o.o. Odjela za kontrolu sigurnosti prometa i objekata, te djelatnicima Centra za vozila hrvatske, proveli su 7. srpnja u vremenu od 12 do 16 sati akciju nadzora teretnih vozila.
Akcija je provedena na cijelom području policijske uprave, a pojačano se postupalo na nadzornim točkama na autocesti A3 Zagreb - Lipovac kod mjesta Dragalić, gdje su na prostoru odmorišta obavljani nadzori vozila i vozača.
Nadzirano je 25 teretnih automobila i utvrđeno osam prekršaja sudjelovanja u prometu tehnički neispravnih vozila, a u isto vrijeme policijski službenici su zabilježili i 11 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, dok je jedan vozač upravljao vozilom u prometu bez položenog vozačkog ispita.
Zanimljivo je da su policijski službenici u prvoj polovici ove godine nadzirali 330 teretnih automobila i 28 autobusa te izvršili pregled zapisnih listova tahografa za 3 638 radnih dana vozača, s ciljem da bi se spriječilo prekovremeno upravljanje takvim vozilom u prometu i ugrožavanje sigurnosti prometa. 
U aktivnostima su sudjelovali policijski službenici prometne, temeljne, granične, interventne i kriminalističke policije, te u suradnji s drugim službama dali svoj doprinos podizanju stupnja sigurnosti sudjelovanja u prometu.  
 


Stranica