Bez položenog vozačkog ispita izazvao prometnu nesreću

Policijski službenici protiv 78-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

Jutros oko 6:40 sati na kolniku lokalne ceste broj 42036 u blizini Bebrine dogodila se prometna nesreća s dvije ozlijeđene osobe.

Očevidom je utvrđeno da je 78-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, a kao putnici u vozilu su se nalazile 59-godišnjakinja i 20-godišnjakinja.

Do prometne nesreće je došlo tako što 78-godišnjak nije brzinu kretanja vozila prilagodio uvjetima na cesti (zavoj, magla, svitanje), te je ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđene putnice u automobilu u dobi od 59 i 20 godina kojima je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

Policijski službenici protiv 78-godišnjaka podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Stranica