Krivotvorio talijansku dozvolu boravka te pokušao ući u Republiku Hrvatsku

Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave te je istom odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 18. listopada, u 15.15 sati, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Pritom je 38-godišnji putnik (indijski državljanin), policijskim službenicima na uvid dao indijsku putnu ispravu sa talijanskom dozvolom boravka za koju su policajci posumnjali u originalnost.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem, potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je talijanska dozvola boravka krivotvorena, a koju je osumnjičeni nabavio od nepoznate osobe na području Bosne i Hercegovine za određen novčani iznos, kako bi ušao u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju.

Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave te je istom odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.
 

Stranica