Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 245 km/h

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 7. do 13. listopada, dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih tri s ozlijeđenim osobama, a 29 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene tri osobe, jedna je teže, a dvije su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 741 vozila te su utvrdili 481 prometnih prekršaja, od čega: 127 prekršaj nepropisnih brzina, 108 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 49 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 1 odbijanje alkotestiranja te drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 87 km/h, a izmjerena je u petak, 11. listopada oko 14:39 sati u Gornjoj Vrbi, 108. brigade bb., počinitelj prekršaja je 48-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 245 km/h, a izmjerena je u petak, 11. listopada oko 22:51 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 42-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je upravljao osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,83 promila, a očitana je u organizmu  48-godišnjaka koji je u petak, 11. listopada oko 17:40 sati u Slavonskom Brodu, kod raskrižja SVC-a - Trešnjica, upravljao osobnim automobilom.

Svjedoci smo sve češćih i grubih kršenja prometnih propisa na našim prometnicama stoga apeliramo prema svim sudionicima u prometu, posebno na najranjivije skupine pješake, bicikliste, motocikliste, vozače osobnih prijevoznih sredstava odnosno romobila, ali i na vozače motornih vozila da se pridržavaju prometnih propisa, te ukoliko konzumiraju alkohol da nikako ne upravljaju vozilima kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica