Pod utjecajem alkohola uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom

Očevidom je utvrđeno da je 58-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila prije stjecanja prava na upravljanje 

Foto: Ilustracija 

Jučer, 12. listopada oko 16:20 sati u Slavonskom Brodu na kolniku Splavarske ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Očevidom je utvrđeno da je 58-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Nadalje je utvrđeno kako se isti kretao vozilom kolnikom Splavarske ulice od jugoistoka prema sjeverozapadu.
Prilikom vožnje vozač je izgubio nadzor nad vozilom te je skrenuo s kolnika na sjevernu stranu kojom prilikom je bočnim djelom oštetio tri parkirana vozila na travnatoj površini. Iako je udario u vozila on je nastavio s vožnjom (a da nije ostavio svoje osobne podatke vlasnicima oštećenih vozila), te se u daljnjoj kretnji sudario s osobnim automobilom iz suprotnog smjera kojim je upravljala 54-godišnjakina.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su 58-godišnjaka uhitili i priveli u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica