Mali posjetitelji u Policijskoj postaji Nova Gradiška i Informativnom centru policije

Ovakve aktivnosti značajno doprinose obrazovanju najmlađih o ključnim temama vezanim uz sigurnost i zdravlje, te potiču promišljeno i odgovorno ponašanje u društvu

Foto: PU brodsko-posavska

Kako smo ranije objavili otvorenje: Policija u službi građana - otvoren „Informativni centar policije“ u Novoj Gradiški , učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca su dana 10. listopada, u sklopu dječjeg tjedna, proveli edukativno prijepodne s ciljem promicanja zdravog načina života. Mališani su uživali u šetnji i obilasku znamenitosti Grada Nova Gradiška, pri čemu je 89 učenika posjetilo Policijsku postaju Nova Gradiška i Informativni centar policije.

Za vrijeme obilaska užeg područja grada, učenike su pratili kontakt policajci Zlatko Cindrić i Tomislav Maraković, koji su im pružili vrijedne upute i korisne savjete o sigurnom ponašanju u prometu. Na jednostavan i djeci razumljiv način, učenici su educirani o važnosti poštivanja prometnih pravila, kao što su siguran prelazak preko kolnika i kretanje pješačkim stazama.

Nakon razgledavanja grada, učenici su posjetili prostorije Policijske postaje i Informativnog centra policije, gdje su pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u edukativnim predavanjima o štetnosti opojnih sredstava poput alkohola i droga, te o posljedicama vršnjačkog nasilja. Ova aktivnost imala je za cilj podizanje svijesti o odgovornom ponašanju i sigurnosti u svakodnevnom životu.

Ovakve aktivnosti značajno doprinose obrazovanju najmlađih o ključnim temama vezanim uz sigurnost i zdravlje, te potiču promišljeno i odgovorno ponašanje u društvu.

Stranica