Policija spriječila pokušaje krijumčarenja

Protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326.  Kaznenog zakona 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, 7. i 8. listopada zaustavili su tri osobna vozila hrvatskih registarskih oznaka, a u kojima su se nalazile osobe za koje je postojala sumnja da su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su vozilima upravljali 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, 26-godišnji državljanin  Republike Hrvatske i 29-godišnji državljanin Republike Hrvatske, a koji su iz koristoljublja u vozila primili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta.

Protiv  osumnjičenih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326.  Kaznenog zakona - Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj,  drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.
 

Stranica