Policija pronašla ilegalno oružje

Policija nastavlja rad na suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja, s posebnim naglaskom na potrebu poštivanja zakonskih regulativa vezanih uz nabavu i posjedovanje oružja

Foto: Ilustracija

Dana 7. listopada u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, proveli su u općini Cernik pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 68-godišnjak.

Među pronađenim predmetima u pretrazi nalazila se jedna puška s glatkom cijevi ručne izrade kalibra 12, zračna puška, plinski revolver kalibra 6 mm, te 12 komada streljiva kalibra 12.

Protiv 68-godišnjaka, koji nije imao potrebna odobrenja za navedeno oružje, slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je također podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba Nova Gradiška, zbog kršenja odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policija nastavlja rad na suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja, s posebnim naglaskom na potrebu poštivanja zakonskih regulativa vezanih uz nabavu i posjedovanje oružja.

Ovom prilikom građane podsjećamo i na važnost aktivnog uključivanja u kampanju „Manje oružja - manje tragedija“, koja je još uvijek aktualna i vremenski neograničena.
Građani mogu bez sankcija predati sve vrste ubojitih sredstava, čime doprinose stvaranju sigurnijeg okruženja za sve građane!
Potrebno je samo donijeti odluku o dragovoljnoj predaji te pozvati policiju na broj 192, a ostalo će u zajamčenoj diskreciji i odraditi policijski službenici vodeći računa o sigurnosti.


Prethodna obavijest: Od 56-godišnjaka pronađeno i oduzeto raznovrsno oružje

 

Stranica