Policija u službi građana - otvoren „Informativni centar policije“ u Novoj Gradiški

Već prvog dana otvorenja iskazan je velik interes građana, koji su se s brojnim upitima i traženjem savjeta obratili policijskim službenicima

Foto: PU brodsko-posavska, SBonline, RadioNG

Danas, 8. listopada u Novoj Gradiški svečano je otvoren "Informativni centar policije" (ICP), prvi takav centar na području Brodsko-posavske županije. Ovaj važan projekt osmišljen je u suradnji Policijske postaje Nova Gradiška i Grada Nova Gradiška, uz inicijativu kontakt policajaca, a njegov je cilj približiti policijske službe građanima i osigurati prostor za korisne savjete i informacije.

Centar je otvoren za sve građane, pravne osobe i udruge te nudi jedinstvenu priliku za neposrednu komunikaciju s policijskim službenicima.

Posjetitelji mogu dobiti korisne informacije edukativno-preventivnog karaktera o osobnoj i imovinskoj sigurnosti, sigurnosti cestovnog prometa, prevenciji nasilja u obitelji i među mladima, te savjete vezane uz borbu protiv zloupotrebe opojnih sredstava. Posebna pažnja posvećena je i savjetovanju žrtava kaznenih djela, kroz pružanje podrške i smjernica o postupanju. 
Prostor Informativnog centra bit će mjesto za različite preventivne projekte policije i drugih institucija, gdje će se dijeliti edukativni i promotivni materijali.

Građani će u Informativnom centru imati mogućnost dobiti besplatne sveobuhvatne informacije o radu policije, gradskih službi ili drugih državnih tijela, informirati se i dobiti savjete vezane uz razna komunalna pitanja te načinima njihova rješavanja, te saznati više o mogućnostima zaštite sebe i svojih bližnjih od prijetnji poput krađa, prijevara, krivotvorenja, nasilja i zloupotrebe alkohola i droga. U prostoru Informativnog centra građani će imati priliku javno ili anonimno prijaviti sve događaje koje ugrožavaju sigurnost osoba i imovine.

Otvorenje Informativnog centra policije predstavlja važan iskorak u izgradnji čvršćih odnosa između građana i policije, pružajući otvoren i pristupačan prostor za komunikaciju, savjetovanje i prevenciju, te jačajući povjerenje i osjećaj sigurnosti unutar lokalne zajednice.
Informativni centar policije omogućuje građanima da se osjećaju sigurnije i informiranije, te tako postaje mjesto gdje svaki pojedinac može pronaći podršku, rješenja i smjernice za bolje sutra.

Već prvog dana otvorenja iskazan je velik interes građana, koji su se s brojnim upitima i traženjem savjeta obratili policijskim službenicima, čime se dodatno potvrđuje opravdanost i značaj postojanja ovakvog centra u lokalnoj zajednici.

Na ovaj način, policija postaje ne samo čuvar zakona, već i aktivni partner u svakodnevnom životu građana.
 

Stranica