Zbog učestalih prometnih prekršaja od recidiviste oduzet automobil

Policijski službenici su utvrdili kako je vozilu istekla prometna dozvola, te da su na vozilo stavljene nepripadajuće tablice koje su potražne

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. listopada, oko 14:30 sati, policijski službenici su u Trnjanskim Kutima, prilikom nadzora prometa kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje.

Policijski službenici su utvrdili kako je vozilu istekla prometna dozvola, te da su na vozilo stavljene nepripadajuće tablice (koje su potražne). Nadalje, vozač je policijskim službenicima dao na uvid osobnu iskaznicu koja mu je istekla u studenome 2022. godine.

Provjerom u evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova, policajci su utvrdili da je navedeni prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač istovrsnih prometnih prekršaja, te je istome sukladno zakonskim propisima privremeno oduzet automobil kojim je upravljao.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela „Krivotvorenje isprava“, te prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o osobnoj iskaznici.
 

Stranica