Alkoholiziran remetio javni red i mir, neovlašteno posjedovao drogu, predan u zatvor

U žurnom prekršajnom postupku 21-godišnjak je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana te je u poslijepodnevnim satima predan u zatvor u Požegi

Foto: ilustracija

U centru Nove Gradiške, dana 28. rujna, oko ponoći, 21-godišnjak je narušavao javni red i mir pod utjecajem alkohola (1,34 promila), vikom i galamom te puštajući neartikulirane glasove. Također je udarao rukama i nogama po klupama na javnoj površini, te bacio kantu za smeće na tlo, a po dolasku policijskih službenika iste je vrijeđao i omalovažavao nekontrolirano mašući rukama i nogama.

U cilju sprječavanja samoozljeđivanja i bijega, policijski službenici su uporabili sredstva prisile te istog uhitili i priveli u policijsku postaju. Potom je pozvana medicinska ekipa, no navedeni je odbio liječnički pregled.

Nadalje, policijski službenici su od 21-godišnjaka oduzeli 0,7 grama droge marihuane te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

U žurnom prekršajnom postupku 21-godišnjak je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana te je u poslijepodnevnim satima predan u zatvor u Požegi.
 

Stranica