Policija spriječila četiri slučaja krijumčarenja

Osumnjičeni su uz kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: ilustracija
 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su dana 25. rujna 2024. godine, u poslijepodnevnim i večernjim satima, u akciji usmjerenoj na sprječavanje i suzbijanje krijumčarenja na području autoceste A3 i okolnih prometnica, uhitili četiri krijumčara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona.

Ophodnja Postaje granične policije Stara Gradiška je uočila osobno vozilo njemačkih  registarskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji nizozemski državljanin, a u kojem su ulazile osobe za koje je postojala sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

Tijekom večernjih sati, nastavljen je intenzivan nadzor, kojom prilikom su policijski službenici uočili nekoliko osoba kako ulaze u kombi čeških registarskih oznaka te isto vozilo zaustavili. Vozilom je upravljao 52-godišnji češki državljanin. 

Iste večeri zaustavljen je automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, koji je prevozio više stranih državljana koji su ilegalno prešli državnu granicu. 

Nadalje, tijekom noći, u blizini Nove Gradiške zaustavljen je još jedan automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da su se u automobilu nalazile strane osobe, koje su također nezakonito ušle na teritorij Republike Hrvatske. Sve osobe su privedene u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičena četvorica iz koristoljublja primili u automobile strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta. 

Osumnjičeni su uz kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.   

Prethodno objavljene vijesti:

Krijumčar predan u istražni zatvor

Policijski službenici spašavali strane državljane iz rijeke Save

Državljanin Rumunjske spriječen u krijumčarenju osoba


Krijumčari ugrozili živote osoba



Stranica