Dan policije svečano proslavljen u općini Klakar

Policijska uprava brodsko-posavska, je jučer 24. rujna, obilježila i svečano proslavila blagdan Svetog Mihaela - Dan policije

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska, je jučer 24. rujna, obilježila i svečano proslavila blagdan Svetog Mihaela - Dan policije.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave brodsko-posavske, u znak sjećanja na žrtvu koju su hrvatski branitelji i poginuli policijski službenici dali za osamostaljenje Republike Hrvatske.

Svečanost je nastavljena u Ruščici, gdje su također položeni vijenci i upaljene svijeće ispred spomen obilježja u čast poginulim braniteljima i prvog poginulog policijskog službenika policijske uprave Zvonka Mikolčevića.

Svi prisutni u osnovnoj školi u Ruščici, odnosno učenici, gosti i uzvanici, imali su priliku vidjeti policijsku opremu, tehniku i vozila, koje policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a prezentirani su i promidžbeni materijali. Tom je prilikom izvedena pokazna vježba policijskog službenika Službe kriminalističke policije sa službenim psom za detekciju droga, te pokazna vježba Jedinice specijalne i interventne policije Osijek.

Svečani je program održan u Društvenom domu u Gornjoj Bebrini, kojom prilikom je, u znak sjećanja, položen aranžman i zapaljena svijeća ispred spomen obilježja na poginulog hrvatskog branitelja i zapovjednika Specijalne jedinice policije Šimu Đamića.

U prigodnoj svečanoj akademiji prisutnima su se obratili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić te načelnik Općine Klakar g. Tomislav Pendić.
U okviru svečanosti, okupljeni su se prisjetili svojih radnih kolega, pripadnika Policijske uprave brodsko-posavske, koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani domovine, podnijeli najveću žrtvu i položili svoj život na oltar domovini.

U programu su nastupili pripadnici tamburaškog sastava Policijske uprave brodsko-posavske, te Dario Jerković (policijski službenik PP Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje), koji je izdao i predstavio svoju zbirku priča za djecu pod nazivom „Srebrokosi otkriva čarobne zemlje“.

Program je obogatila i Andrea Brechelmacher (PGP Slavonski Brod) koja je predstavila svoj rad i ljubav prema pisanoj riječi, dvije zbirke poezije: „Pričao mi dida“ i „Srce na dlanu“, te recitirala prigodnu pjesmu u obilježavanju svečanog dana.

Kao i svake godine, iznimne zasluge pojedinaca nisu ostale nezapamćene.
Načelnik uprave je zaslužnim građanima, koji su se istaknuli i pomogli u radu policije, svečano uručio zahvalnice.
Također je pohvalio i policijske službenike te ostale djelatnike policijske uprave koji su svojim predanim radom i iznimnim doprinosom u službi zaslužili posebnu pohvalu.
 

Stranica