Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, jedna osoba je smrtno stradala, tri su teže, a dvije su lakše ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 16. do 22. rujna, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama a 16 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, jedna osoba je smrtno stradala, tri su teže, a dvije su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 571 vozila te su utvrdili 320 prometnih prekršaja, od čega: 89 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 106 km/h, a izmjerena je u subota, 21. rujna oko 1:45 sati u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 218 km/h, a izmjerena je u petak, 20. rujna oko 17 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 46-godišnji državljanin R. Srbije koji je upravljao osobnim automobilom srpskih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,71 promil, a očitana je u organizmu  39-godišnjaka koji je u nedjelju, 22. rujna oko 1:30 sati u Garčinu upravljao biciklom.

Svjedoci smo sve češćih i grubih kršenja prometnih propisa na našim prometnicama stoga apeliramo prema svim sudionicima u prometu, posebno na najranjivije skupine pješake, bicikliste, motocikliste, vozače osobnih prijevoznih sredstava odnosno romobila, ali i na vozače motornih vozila da se pridržavaju prometnih propisa, te ukoliko konzumiraju alkohol da nikako ne upravljaju vozilima kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica