Otkriveni krivotvoreni ulazno izlazni granični štambilji

Kriminalističkim istraživanje je potvrđena sumnja da su iste počinile kazneno djelo Krivotvorenja isprave. Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 5. rujna, oko 9.45 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u zajedničkoj suradnji policije i carine kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih reg. oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Pritom su policijski službenici u putnim ispravama dvije putnice u dobi od 46 i 51 (državljanke Bosne i Hercegovine) otkrili krivotvorene ulazno izlazne granične štambilje.

U drugom slučaju, istoga dana, u 17.10 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, također na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil i 64-godišnja putnica (državljanka Bosne i Hercegovine). Prilikom kontrole putne isprave navedene, otkriveni su utisnuti krivotvoreni ulazno izlazni granični štambilji.

Kriminalističkim istraživanje je potvrđena sumnja da su iste počinile kazneno djelo Krivotvorenja isprave. Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te im je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.
 
Prethodno objavljene vijesti:

Na graničnom prijelazu otkrivena krivotvorena vozačka dozvola

Pokušala prijeći državnu granicu s krivotvorenim pečatima u putnoj ispravi
 

Stranica