Pokušaj krijumčarenja preko graničnog prijelaza

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela, te je utvrđeno da je osumnjičeni za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu sa nepoznatim osobama, pokušao strane državljane prevesti preko državne granice

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, jučer u jutarnjim satima kontroliran je teretni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije), kojim je upravljao 29-godišnji bjeloruski državljanin.

U zajedničkoj suradnji policije i carine u tovarnom prostoru priključnog vozila uočena je pregrada unutar koje se nalazilo više stranih državljana. Policijski službenici su uhitili vozača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela, te je utvrđeno da je osumnjičeni za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu sa nepoznatim osobama, pokušao strane državljane prevesti preko državne granice te odvesti do dogovorenog odredišta.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Prethodno objavljene vijesti:

Uhićeno još dvoje krijumčara

Uhićeni krijumčari, počinili niz prometnih prekršaja, a kod jednog pronađen kokain

Prevozio strane državljane iz koristoljublja

Brodska policija u dva slučaja spriječila krijumčarenja osoba

Sakrio i prevozio osobe u posebno pregrađenom prostoru poluprikolice
 

Stranica