Polaznicima Brodskog ljetnog kampa održana edukacija na temu sigurnog sudjelovanja u prometu

Djeca su ranjiva skupina sudionika u prometu, te njihove živote, igru i bezbrižnost treba čuvati i štititi, a edukacija je jedan od načina kako to postići

Foto: Ilustracija

Brodski ljetni kamp odlična je prilika za druženje i edukaciju, te je tom prilikom policijska službenica za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske jučer 29. kolovoza educirala djecu sa pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Policijska službenica je polaznike educirala općenito o prometu, ali posebno im je pojasnila kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješak, kao biciklist (što sve moraju imati od opreme, gdje se smiju kretati biciklom, korištenje reflektirajućih prsluka, svjetla na biciklu, korištenje kacige i slično).

Skrenuta im je pozornost na prometne propise, semafore te kako sigurno sudjelovati u prometu, ali ih je i upozorila na razne brojne opasnosti koje vrebaju u prometu posebno za mališane koji uskoro kreću u prve razrede.

Djeca su ranjiva skupina sudionika u prometu, te njihove živote, igru i bezbrižnost treba čuvati i štititi, a edukacija je jedan od načina kako to postići.
 

Stranica