Brodska policija u dva slučaja spriječila krijumčarenja osoba

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su unazad dva dana na području policijske uprave spriječili dva pokušaja krijumčarenja stranih državljana.

Dana 26. kolovoza, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin. Nadalje, istoga dana 26. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, kontroliran je osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Navedeni su u automobilima prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni 18-godišnjak i 40-godišnjak iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do Zagreba.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, osumnjičenici su, uz kaznene prijave podnesene nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Osumnjičeni 18-godišnji hrvatski državljanin procesuiran je i zbog počinjenja prekršaja iz čl. 158. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Stranica