Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Nitko od ozlijeđenih osoba nije koristio sigurnosni pojas u vezi čega policija protiv istih podnosi obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Noćas, oko 00:10 sati na autocesti A3 (kod Brodskog Stupnika) dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško a jedna osoba lakše ozlijeđene. Očevidom je utvrđeno da je 47-godišnji policijski službenik izvan službe upravljao teretnim automobilom od istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazila 67-godišnjakinja.

Do prometne nesreće je došlo tako što 47-godišnjak nije držao potreban razmak krećući se iza navedenog vozila pri čemu je prednjim djelom udario u stražnji dio teretnog vozila, nakon čega je 65-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom udarivši u središnju metalnu ogradu i smjerokazne stupiće.
Nakon prometne nesreće 47-godišnjak je nastavio kretanje s vozilom te je nedaleko od mjesta prometne nesreće zaustavljen od strane policijskih službenika. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 47-godišnjak, te je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, prebačen na KBC Osijek na daljnje liječenje.
Vozač iz drugog vozila, odnosno 65-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 67-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Policijski službenici su od 47-godišnjaka izuzeli potrebite uzorke (krv i urin) radi provođenja analize na alkohol, te također protiv istoga podnose kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći.
Nitko od ozlijeđenih osoba nije koristio sigurnosni pojas u vezi čega policija protiv istih podnosi obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica