Dao na upravljanje moped osobi koja nema pravo na upravljanje, pa vikao na policajce

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu zbog niza prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 60-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
 

Foto: ilustracija 
 

Policijski službenici Postaje prometne policije, nadzirući promet, dana 21. kolovoza, u 21.20 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Stjepana Radića, uočili su vozača mopeda u činjenju prometnih propisa, koji se oglušio o naredbu policije da se zaustavi, te naglo smanjio brzinu i skrenuo na neobradivu travnatu površinu gdje je pao.

Utvrđeno je da je mopedom upravljao 19-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, ne koristeći zaštitnu kacigu na glavi te je prilikom vožnje počinio više prometnih prekršaja (pretjecanje vozila u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza, kretanje sredinom kolnika, nekorištenje pokazivača smjera prilikom skretanja i dr.).
Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog niza počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon navedenog, 19-godišnjak se sa 60-godišnjim članom obitelji (vlasnik mopeda) uputio u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Nakon što su policijski službenici upoznali 60-godišnjaka o počinjenim prekršajima te da će kao vlasnik mopeda dobiti izvješće o počinjenom prekršaju za davanje na upravljanje motornog vozila osobi koja nema pravo upravljati, navedeni je narušavao javni red i mir, vikao i galamio na policijske službenike te ih vrijeđao. Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica