Dva vozača isključena iz prometa zbog većih tehničkih nedostataka vozila, a kod trećeg pronađena droga

Policijski službenici protiv dvojice prekršitelja podnose optužne prijedloge nadležnom Općinskom sudu prometnih prekršaja, dok protiv trećeg podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge

Foto: ilustracija

Vodeći računa o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su nastavili sa nadzorima te su dva vozila isključili iz prometa zbog tehničke neispravnosti.

U prvom slučaju su na novogradiškom području (dana 16. kolovoza, oko podne), kontrolirali teretni automobil, kojim je upravljao 32-godišnjak. Automobil je isključen iz prometa zbog tehničke neispravnosti te budući da vlasnik nije u mogućnosti otkloniti utvrđene veće neispravnosti, vozilo je posredstvom vučne službe prevezeno na adresu vlasnika.

U drugom slučaju, dana 18. kolovoza, oko 6 sati, na odmorištu pored autoceste kontrolirano je vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak. Vozilo je podvrgnuto izvanrednom tehničkom pregledu, te je pritom utvrđeno više većih tehničkih nedostataka, koji se sukladno odredbama Pravilnika o tehničkom pregledu vozila na cesti smatraju opasnim tehničkim nedostatkom te je vozilo isključeno iz prometa.

Policijski službenici 32-godišnjaku i 46-godišnjaku izdali prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana (18. kolovoza), oko 18 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnjak koristeći pritom mobitel te je tako umanjio sigurno upravljanje vozilom. Kod navedenog je pronađeno i oduzeto 7,4 grama droge marihuane.
Policijski službenici su vozaču ponudili testiranje na droge i liječnički pregled radi uzimanja potrebitih uzoraka na analizu prisutnosti opijata u organizmu, koje je isti odbio.

Protiv 31-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. 
 

Stranica