Osim sankcioniranja vozača za teže prekršaje, policajci isključili vozila iz prometa zbog tehničke neispravnosti

Upravo zbog većih i težih nedostataka na vozilu (uređaj za kočenje, uređaj za osvjetljavanje i svjetlosna signalizacija i dr.), veća je opasnost od nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te su osim sankcioniranja vozača za teže prometne prekršaje (Priveden u policiju, upravljao vozilom pod utjecajem droge kokain, Upravljala automobilom pod utjecajem narkotika,  Razgovarao na mobitel tijekom vožnje automobilom na kojem je razbijeno staklo te nije bio vezan), utvrdili i druge prekršaje.

Radi se o prekršajima tehničke neispravnosti vozila u prometu na što policijski službenici obraćaju posebnu pozornost. Upravo zbog većih i težih nedostataka na vozilu (uređaj za kočenje, uređaj za osvjetljavanje i svjetlosna signalizacija i dr.), veća je opasnost od nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Osim nedavnog slučaja isključivanja vozila iz prometa (Vozilo isključeno iz prometa zbog tehničkih neispravnosti), policijski službenici su dana 6. kolovoza, također zbog tehničke neispravnosti isključili još jedno.

Naime, navedenoga dana, u 8,45 sati, policijski službenici su na novogradiškom području kontrolirali teretni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka i broja kojim je upravljao 23-godišnjak. Zbog sumnje u tehničku ispravnost vozila, policijski službenici su isti uputili u stanicu za tehnički pregled vozila na izvanredni tehnički pregled gdje je utvrđeno više većih nedostataka na vozilu. Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa te 23-godišnjaku izdali obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje, u preventivno-represivnoj akciji (I dalje pojačani nadzori u prometu), koja je provedena jučer u vremenu od 12 do 17 sati, s naglaskom na vozače mopeda, motocikala, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava, policijski službenici su utvrdili 14 prekršaja te sankcionirali prekršitelje.
 

Stranica