Vozilo isključeno iz prometa zbog tehničkih neispravnosti

Zbog sumnje u tehničku ispravnost, vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled, gdje je u stanici za tehnički pregled vozila utvrđeno više većih neispravnosti te je isto isključeno iz prometa

Foto: ilustracija

Dana 2. kolovoza, oko 23.05 sati, policijski službenici su zapadno od Slavonskog Broda u prometu kontrolirali teretni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak, a s kojim se kao putnik nalazio 28-godišnjak (obojica gruzijski državljani).

Zbog sumnje u tehničku ispravnost, vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled, gdje je u stanici za tehnički pregled vozila utvrđeno više većih neispravnosti te je isto isključeno iz prometa.

Policijski službenici su 30-godišnjaku uručili obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nadalje, zbog neispunjavanja uvjeta (opravdanost i zakonitost boravka) u Republici Hrvatskoj, nad obojicom je proveden upravni postupak sukladno zakonskim odredbama.

Doneseno je rješenje o otkazu kratkotrajnog boravka u Republici Hrvatskoj sa zabranom ulaska i boravka u trajanju od 3 mjeseca, te su 28-godišnjak i 30-godišnjak (jučer), preko graničnog prijelaza Slavonski Brod napustili Republiku Hrvatsku. 
 

Stranica