Mislila da komunicira s članom svoje obitelji te uplatila novac

Upozoravamo građane da ukoliko prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac ili šalju kodove vrijednosnih bonova

Foto: ilustracija

Dana 1. kolovoza, oko 13 sati, dok se 56-godišnjakinja nalazila na poslu, stigla joj je poruka u kojoj joj se navodno obraća član njene obitelji u vezi promjene telefonskog broja te da ima problem s bankarstvom i ne može platiti račun.
Oštećena je misleći da pomaže članu svoje obitelji, slijedila upute neznanca i uplatila iznos iznad 1.500,00 eura na račun nepoznate osobe. Kada je poslala potvrdu o uplati članu svoje obitelji shvatila je da je prevarena, jer isti s njom nije komunicirao niti je od nje tražio novac.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Upozoravamo građane da ukoliko prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac ili šalju kodove vrijednosnih bonova.

Naime, riječ je o obliku prijevare te preporučamo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvo stupe u kontakt sa članom svoje obitelji koji navodno traži pomoć kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.
 

Stranica