Zaplijenjena droga marihuana, kokain, gljive (psilocibin), tablete s psihoaktivnom tvari

Policijski službenici su protiv četvorice osumnjičenih podnijeli optužne prijedloge nadležnom Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge nadležnom sudu te odgovarajuće prekršajne naloge

Foto: ilustracija

Na području policijske uprave brodsko-posavske, unazad dva dana, zaplijenjeno je: 0,1 gram droge MDMA, 1,3 grama droge kokain, 2,5 grama gljiva (psilocibin), 8,24 grama droge marihuane, 450 tableta koje sadrže psihotropne tvari, 280 komada cigareta te 0,5 kilograma sitno rezanog duhana.

Dana 30. srpnja, u poslijepodnevnim satima, u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil u kojem se kao putnik nalazio 36-godišnjak, a kod kojega je pronađeno i oduzeto 0,1 gram droge MDMA, te 2,5 grama gljiva (psilocibin) koje sadrže psihoaktivnu tvar. Također kod sebe nije imao identifikacijski dokument, te neprijavljeno stanuje na adresi u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 36-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te su mu izdani prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu.

Dana 31. srpnja, oko 22 sata, u Slavonskom Brodu u Ulici Augusta Cesarca, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil, kojim je upravljao 44-godišnjak, a kod kojega je pronađeno i oduzeto 1,3 grama droge kokain. Protiv 44-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 31. srpnja, u 12.50 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak. Pritom je u zajedničkoj suradnji policije i carine prilikom pregleda u prtljazi istoga pronađeno 6,04 grama droge marihuane, te 450 komada tableta koje se nalaze na popisu droga i sadrže psihotropne tvari. Nadalje je utvrđeno da je prometna dozvola za vozilo istekla te je vozilo isključeno iz prometa, a 45-godišnjak je za utvrđene prekršaje adekvatno sankcioniran.

U drugom slučaju na graničnom prijelazu Stara Gradiška, isti dan, u 17.20 sati, (na ulazu u Republiku Hrvatsku), kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnji njemački državljanin. Policajci i carinici su pregledom navedenoga, vozila i prtljage pronašli i oduzeli 2,2 grama droge marihuane, 280 komada cigareta, te 0,5 kilograma sitno rezanog duhana što je nezakonito unio u Republiku Hrvatsku te je 56-godišnjak također zbog počinjenih prekršaja adekvatno sankcioniran.

Pogledajte vijest: Od četvorice mladića oduzeta droga marihuana, amfetamin i ekstazi, a peti upravljao vozilom po utjecajem droge (amfetamin)

Stranica