Otkriveni krivotvoreni dokumenti

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Nadalje, osumnjičenom je uručen obavezni prekršajni nalog

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 26. srpnja, u 22.25 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil francuskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji sirijski državljanin (nositelj francuske putne isprave za izbjeglice te dozvole boravka).

U zajedničkoj suradnji policijskih i carinskih službenika prilikom pregleda vozila i prtljage pronađeno je više komada raznog nakita, koje je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog zakona te 380 komada raznih cigareta. Prilikom pregleda, pronađeno je i nekoliko osobnih dokumenata (putne isprave, osobna iskaznica, dozvola boravka talijanska, egipatska i francuska) za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se radi o krivotvorinama te preklopni nož.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Nadalje, osumnjičenom je uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok su službenici carine protiv njega poduzeli mjere u nadležnosti svoga rada.

Također je 25-godišnjaku u upravnom postupku otkazan kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj uz određivanje zabrane ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica