​Za vikend pojačane aktivnosti policije u prometu

Sukladno navedenom policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila

Foto: ilustracije

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će u koordiniranoj preventivno-represivnoj akciji dana 26./28. srpnja 2024. godine (posebice tijekom noći) provesti akcije usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

U prvih šest mjeseci evidentirano je 89 prometnih nesreća u kojima je utvrđen alkohol kod vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 9 prometnih nesreća ili 11,25 % (2023. - 80).

Sukladno navedenom policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila, odnosno odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Također će policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 28. srpnja (nedjelja) u vremenu od 10 do 14 sati, na prometnicama u nadležnosti policijske uprave provesti preventivno-represivnu akciju usmjerenu na vozače motocikala i mopeda
 
Svrha najavljenih akcija je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture svih sudionika u prometu.
 
 

Stranica