Krivotvorio dokument kako bi riješio svoj status u EU

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je osumnjičeni u Njemačkoj za nekoliko stotina eura dogovorio utiskivanje navedenih štambilja

Foto: ilustracija

Dana 25. srpnja, oko 11.50 sati, policijski službenici su na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirali autobus (BiH registracijskih oznaka, vozača, putnike i prtljagu.

Prilikom kontrole 50-godišnjeg putnika (državljanin Republike Srbije), policijski službenici su posumnjali u krivotvorenje otisnutih ulazno izlaznih graničnih štambilja u putnoj ispravi. Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je osumnjičeni u Njemačkoj za nekoliko stotina eura dogovorio utiskivanje navedenih štambilja, kako bi regulirao svoj status u Njemačkoj te dozvoljeni boravak na području Europske unije.

Policijski službenici protiv 50-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Također mu je zbog neispunjavanja uvjeta odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o strancima. 
 

Stranica