Akcija „Biciklom sigurno u promet“

Policijski službenici Postaje prometne policije će i dalje provoditi preventivno edukativne akcije s ciljem podizanja razine prometne kulture te poštivanja prometnih propisa od strane biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava

Foto: ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, prošli tjedan (16. srpnja, od 9 do 12 sati) proveli su preventivno edukativnu akciju „Biciklom sigurno u promet“.

Pritom su nadzirali bicikliste i vozače osobnih prijevoznih sredstava, a koje bi nakon nadzora ukoliko su isti poštivali sve prometne propise prigodno i nagradili. Vozačima su uručene reflektirajuće naramenice, letci sa prometnim pravilima i propisima za bicikliste, letci sa prometnim pravilima i propisima vezano za vozače osobnih prijevoznih sredstava i dr.

Na području navedene policijske postaje u prvom polugodištu ove godine, dogodilo se 39 prometnih nesreća (prethodne godine 42 prometne nesreće) u kojima su sudjelovali biciklisti. Utvrđeno je 318 prometnih prekršaja od kojih su najbrojniji prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola ili droga (41), prekršaji korištenja mobitela za vrijeme vožnje (20), prekršaji vožnje bez svjetala na vozilu (19) i dr.

Policijski službenici Postaje prometne policije će i dalje provoditi preventivno edukativne akcije s ciljem podizanja razine prometne kulture te poštivanja prometnih propisa od strane biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava.
 

Stranica