Pravovremenom dojavom građana i reagiranjem policije spriječena provala u obiteljsku kuću

Kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto više predmeta i alata kao sredstvo izvršenja kaznenog djela

Foto: Ilustracija

Nakon pravovremene dojave građana, dana 13. srpnja oko ponoći, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su vrlo brzo stigli do obiteljske kuće na području Nove Kapele u koju su dvojica muškaraca pokušala provaliti.
Ugledavši policijske službenike muškarci su se dali u bijeg trčeći, no jednog su policijski službenici odmah sustigli i uhitili.
Također su uhitili i drugog muškarca koji se nalazio u blizini u parkiranom osobnom automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka.
Utvrđeno je da se radi o 51-godišnjaku i 61-godišnjaku nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju.
Kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto više predmeta i alata kao sredstvo izvršenja kaznenog djela. Nadalje, kod 51-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 6,8 grama droge kokain.
Policijski službenici protiv obojice podnose odgovarajuća pismena i kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški. 

Stranica