Još dvije dragovoljne predaje oružja

Ukoliko posjedujete oružje, kojega se želite „riješiti“, pozovite nas na broj telefona 192 i pridružite se Kampanji „Manje oružja - manje tragedija“!

Foto: Ilustracija

Dvoje građana s područja Policijske uprave brodsko-posavske su se odlučili na dragovoljnu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.
U prvom slučaju građanin s područja općine Brodski Stupnik je dragovoljno predao četiri ručne bombe M75 i jednu improviziranu ručnu bombu. Dok su policijski službenici u drugom slučaj u Slavonskom Brodu, od građana preuzeli dvije puške s glatkim cijevima, jednu automatsku pušku i 40 komada raznog streljiva.
Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su dolaskom na adrese pozivatelja na siguran način preuzeli minsko eksplozivna sredstva.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.      
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

Stranica