Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,95 promila od istoga je privremeno oduzet automobil

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 10. do 16. lipnja, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama a 22 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene četiri osobe, jedna je teže, a troje je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 624 vozila te su utvrdili 368 prometnih prekršaja, od čega: 77 prekršaja nepropisnih brzina, 62 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 18 prekršaja tehničke neispravnosti, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 89 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 16. lipnja oko 11:50 sati u Trnjanima, počinitelj prekršaja je 67-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 175 km/h, a izmjerena je u utorak, 11. lipnja oko 20:15 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 39-godišnji državljanin Republike Srbije koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,95 promila, a očitana je u organizmu  32-godišnjaka koji je u ponedjeljak, 10. lipnja oko 9:30 sati u Lužanima upravljao s osobnim automobilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.
S obzirom da se radi o recidivistu od istoga je privremeno oduzet automobil.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica