Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,23 promila

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. svibnja do 2. lipnja, dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih je jedna s poginulom osobom, sedam s ozlijeđenim osobama a 16 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 15 osoba, jedna je smrtno stradala, šest je teže, a osam je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 558 vozila te su utvrdili 363 prometna prekršaja, od čega: 102 prekršaja nepropisnih brzina, 81 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, sedam prekršaja upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, sedam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 93 km/h, a izmjerena je u ponedjeljak, 27. svibnja oko 11:17 sati u Banovcima, počinitelj prekršaja je 58-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 193 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 2. lipnja oko 13 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 30-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,23 promila, a očitana je u organizmu  39-godišnjeg državljana Republike Kosova koji je u nedjelju, 2. lipnja oko 20:30 sati na dionici autoceste A3 (Brodski Stupnik) upravljao s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica